Verden ifølge Pelle - Polyfonen

Detaljer

Dato
oktober 6, 2022 oktober 6, 2022 19.00
Lokation
Polyfonen - Fra 320 kr.
Event type
Organiseret af
Polyfonen

About event

Udsolgt – Oplev YouTube-fænomenet ”Pelle” i sit eget musikalske one-child comedyshow

Med over ni millioner af visninger på Facebook og Youtube samt optrædener i landets revyer får Trine Gadebergs populære satirefigur sit første one-child comedyshow ved navn ”Verden ifølge Pelle”.

I 2020 fik revyfiguren Pelle sit helt store gennembrud på sociale medier, da hans nytårstale fik over tre millioner visninger og 70.000 delinger på Facebook. Harsk samfundskritik og -satire strømmer gennem den populære ”fem og en halv-år gamle” Pelle, når han med sit barnesprog gengiver de samtaler, han overhører sine forældre have om alt fra coronaregler, fodbold og påske til krigen i Afghanistan. Til næste efterår kommer den populære satirefigur Pelle, der spilles af den ukronede revydronning Trine Gadeberg, så på landevejen med sit første one-child comedyshow – og han har en masse venner med. 

 

Verden ifølge Pelle 

Pelle kom oprindeligt til verden i 1989 under navnet Svend-Bent, da Trine Gadeberg arbejdede som pædagogmedhjælper og fik udleveret guldkorn af børnene i institutionen. Efter kort tid blev Svend-Bent til en reel revyfigur, som optrådte på ”Syvkanten” i Varde. Pelle, som vi kender i dag, blev dog til under Kerteminderevyen i 2017 og året efter sluttede Kasper Le Fevre sig til som tekstforfatter på figuren. 

Pelle har sidenhen fået et mere politisk satirisk udtryk – og med et glimt i øjet sætter Gadeberg og Le Fevre fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner. I 2018 fik Trine Gadeberg ”Årets Revykunstner”, også kendt under navnet ”Årets Dirch” for rollen som Pelle. 

”Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har mange meninger om, hvordan livet skal leves og ikke mindst, hvordan landet skal ledes. Pelle er derfor på mange måder et sandhedsvidne i den kyniske verden, vi lever i. Tonen har ikke før været så modbydelig og hård blandt voksne, som den er lige nu, og det forholder Pelle sig helt barnligt og åbenlyst til,” fortæller Trine Gadeberg. 

 

Venner af Pelle 

Men Pelle er ikke helt alene. Til comedyshowet næste efterår har han selskab på scenen. Alle rollerne spilles af Trine Gadeberg, og publikum kan blandt andre se frem til at møde den 81-årige enke Emma Poulsen, der har en glubende appetit på hankøn i alle afskygninger, neurotiske Jannik Snoghøj, som bor på samme vej som Pelle, der er stærkt præget af tvangstanker og tager sin temperatur dagligt – og selvfølgelig Pelles teenagestoresøster Liza, hvis utallige konflikter er en daglig undren for Pelle, som forsøger at forstå årsagerne til problemerne.

 

Koncerten starter kl. 20.00

Dørene til Foyen åbner kl. 19.00 Her er der mulighed for at købe mad fra vores streetfood inspirerede “Madboks” og drikkevarer i vores hyggelige bar.

Pris: 390 kr. / 320 kr.  (Forreste- / bagersterækker)

Priserne er inkl. billetgebyr

For gruppe bestilling, eller firma bestille kontakt Annemette Rosendahl på kontakt@polyfonen.dk eller 75211100